Home Over mezelf Behandelingen Aandoeningen Medische taping Voetreflexologie Tips Contact

Algemene Tips en Adviezen: 

Kadobon

Weet u geen origineel kado geef ze een kadobon voor pedicure, manicure behandeling + paraffinebad, voetreflexologie of in combinatie!

Voorkom ingegroeide teennagels:

Ingroeiende teennagels is een pijnlijke aandoening – meestal aan de grote teennagel - die zo snel mogelijk moet worden verholpen.
De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:

  • Druk door slecht passende schoenen,

  • Het verkeerd (te kort) knippen van nagels,

  • Een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie

Voorkom problemen bij het nagels knippen.
Het goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang, knip de nagels recht af en vooral ook niet te kort. De hoeken mag u zonodig iets afronden met een vijl.

Verhelp eeltranden aan de hiel: 

Wanneer u eeltranden aan de hiel hebt, komt dit meestal doordat u op te kleine schoenen, met een open hiel, loopt. Hierdoor 'hangt' de huid min of meer over de rand van de achterzijde van de schoen. Een echt zomerverschijnsel.

De “aanwas” van eelt geeft vaak een brokkelige rand. Soms lijkt het een dikke eeltrand, maar bij behandeling blijkt het slechts een dunne eeltlaag te zijn. Voorkom daarna deze eeltrand door het dragen van goede schoenen!

Laat kloven behandelen 

Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch was geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden aan de hiel voor, maar dan juist als de huid extra droog is. Deze kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen. Je kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen:

• 1 x per week vijlen op een droge huid (1 richting op!)
• 1 x per week de huid goed peelen of scrubben
• iedere avond uw voeten insmeren met crème
Overigens: als er echt een kloof dreigt laat u dan direct behandelen! Dit voorkomt veel pijn!

Schoenen kopen 

Goede en goed passende schoenen zijn een weldaad voor uw voeten. Koop uw schoenen daarom aan het einde van de dag. Uw voeten zijn dan altijd iets meer opgezwollen dan ’s ochtends. Op die manier voorkomt u onnodig knellende schoen en…..voetproblemen!

Let bij uw aanschaf ook op de breedte van de schoen! (en dat is wat anders als een maatje groter nemen als de schoen te smal is...)